Rundtur Madrid Extremadura

Fra: 1.649,00 Moms inkl.

Spanske kulturskatter og gastronomi på sitt beste.

 

Verdensarv og Gastronomi hånd i hånd

Vi tar deg med i en verden full av kulturelle skatter og perler  som har lagt spor og er en del av Spansk histore.  Du kommer nærmere den spanske gastronomiens tradisjoner og aromaer  hos lokale stolet delikatesse produsenter.

Vintur 7 netter/ 8 dager  Frokost, middag  inkl. alle dager Lunch inkludert noen dager.

Pris per person i delt dobbeltrom

Finn ut mer om denne turen..

Del gjerne denne turen  med noen du kjenner 

Madrid – Extremadura – Verdensarv og essensen av det ukjente Spania

På denne turen vil du oppdage en del av Spania som få kjenner. Extremadura. Til og med vi som bor i Spania sier at Extremadura regionen er en bortgjemt plass. Men det betyr slettes ikke at de ikke har noe å vise frem, Her finner du 3 Uneco Monumenter som vi vil  bli kjent med.  Den beste delen av Spania for produksjon av den spanske skinken som du selvfølgelig skal få smake sammen med andre  lokale gastronomiske delikatesser.  Men denne turen starter i hovedstaden Madrid, metropolen som aldri sover. Store kontraster byr vi på som gir deg et minne for livet under denne turen.

 

En annen attraksjon er dens natur, spesielt besøkt av fans av ornitologi. Monfragüe nasjonalpark, Jerte-dalen og dehesas skiller seg ut. Jerte-dalen anbefales å besøke om våren, det er da kirsebærblomstrene og dalen er kledd i hvitt. Beitet er derimot stedet hvor grisene som gir opphav til den berømte skinke fra Dehesa de Extremadura.

Møt din reiseguide på Madrid og Extremaduraturen

gunvor-altea-portrett

Gunvor Guttormsen

Turguide Madrid & Extremadura
Gunvor  kom til Spania for over 25 år siden. Hun er fastboende i Sevilla, hvor  hun driver Spaniaopplevelser. Hun har stort engasjement og elsker å formidle hennes kjærlighet for Spania som land og dens kultur og gastronomi til sine reiseglade grupper over hele Spania.  Når hun ikke  legger opp nye ruter i Spania er hun en ivrig sportsentusiast, hun  spiller padel, jogger, og  elsker å gå lange turer i den vakre Spanske naturen. Om hun ikke er Sevilla, av alle Spanias vakre reisemål er Mallorca hennes favoritt destinasjon i Spania.

Finn ut mer om denne turen før du bestiller

INKLUDERT

 • Transfer med buss under hele rundturen
 • Norsk fastboende  ekspert guide
 • Lokale engelsktalende guider i følge programmet
 • Overnatting på Paradorhotell i historiske bygninger
 • Frokost og middag alle dager
 • Lunch inkludert i følge programmet
 • Inngangsbiletter til monumenter  i følge programmet
 • Vinsmaking til middagen i Palencia
 • Tradisjonell lunch med skinke smaking og besøk på skinkefabrikk
 • Besøk på ostefabrikk med smaking
 • Flamenco show i Madrid

Velg en dato når dere ønsker å reise og vi sjekker ledighet

Reisefakta

 • Rundtur i Madrid og Extremadura
 • Overnatting på  Parador hotell i historiske bygninger
 • Gruppereise – Min. 8 personer
 • Reiselengde: 8 dager / 7 netter
 • Ankomst og Avreise Madrid

Sammendrag

 • DAG 1 – Transfer Madrid Flyplass – Madrid Sentrum – Tapas tur
 • DAG 2 – Sightseeing i Madrid og Middag og Flamenco
 • DAG 3 – Escorial og Segovia
 • DAG 4 – Segovia og Avila – Palencia med vinsmaking under middagen
 • DAG 5 – Palencia – Caceres  – Skinke fabrikk og lunch – Merida
 • DAG 6 – Merida – Ostefabrikk – Guadalupe
 • DAG 7 –   Gadalupe – Toledo sightseeing Toledo
 • DAG 8 – Busstransfer fra Toledo – Madrid Flyplass

Dagsprogra

DAG 1 Madrid og Tapas
Dere blir hentet Madrid Flyplass og på veien til hotellet blir det en panorama  sightseeing med bussen hvor dere ser de mest kjente monumenter og plasser som, Cibeles Palasset og Fontene, Puerta de Alcala,  Neptuno fontenen, Avda Castellana  med andre. Vel fremme ved hotellet blir det tid på egenhånd før dere spiser en deilig tapas middag.

DAG 2 – Kongeligpalass og flemenco
I dag bruker dere formiddagen til å blir kjent med Madrids  “must see” monumenter og steder.  Det blir besøk på det kongelige slottet og spasertur i gjennom de mest kjente plassene som Plaza Mayor, Plaza del Sol, Plaza Callao, som alle ligger i gangavstand fra hotellet deres. Ettermiddagen  kan brukes til shopping eller kanskje gå et kunst museum, en tur i Retiro parken …..
Vi treffes igjen når kvelden faller på og da blir det temperaments flamenco og middag.

 

DAG 3 – Escorial – Segovia
Etter 2 flotte dager i Madrid, legger vi hovedstaden bak oss og starter eventyrer  som venter med  fantastiske  Unesco arv monumenter, spennende historie og  en fascinerende gastronomisk kultur som tilbyr masse god mat. Vårt første stopp er på  verdensarvmonumentet San Lorenzo de El Escorial består av et palass, kloster og bibliotek. Dette monumentet er det som best oppsummerer de kunstneriske ambisjonene til den spanske “gullalderen”,igjennom italienske og flamske kunstneriske former fra tiden under kong Filip II på slutten av 16.tallet.  Vi fortsetter vårt kulturelle eventyr og fortsetter videre til verdensarvbyen Segovia. Det første du ser når du kommer til Segovia er den imponerende Akvedukten med 167 buer  i fra de romerske imperiet. Det blir en spasertur med den lokale guiden vår som viser oss romanske kirker, synagoger, renessansepalasser, klostre, hager, skjulte terrasser, festningen Alcazar,  som ble bygget på 13. hundre tallet, og har vært en inspirert for Disney-skaperne og andre film og historieskapere. Dere spiser lunch på egenhånd i Segovia hvor det er muligheter til å smake helstekt gris på en av de mest kjente restaurantene i Segovia.
Vi overnatter på Segovias Parador hotel  hvor vi spiser midddag.

DAG 4 Avila – Plasencia –  romerske murer
Vi forlater Segovia og besøker nok et Unesco arv monument  hele gamlebyen i byen Avila med middelalderbygninger, romanske kirker, og masse god gastronomi. Men det umiskjennelige symbolet på Ávila er den romerske bymuren, over 2,5 km lang, fra 1000- og 1300-tallet.  Den er en av de best bevarte bymurer i Europa. Vi spaserer rundt i gamle byen hvor kan du se en hel rekke middelalderbygninger i meget god stand, og det blir tid for en morgenkaffe før vi fortsetter videre til Plasencia som ligger i Extremadura, et fylke som vi skal  utforske videre under turen. I Plasencia har både maurere og Romere bodd, men det var på  15. århundre at adelen i regionen flyttet til denne byen som vi kan se gjenspeilet i byens mange palasser, edle hus og viktige religiøse bygninger utgjør et unikt monumentalt sentrum.  Vi bor på Parador hotellet i Plasencia, et gammelt kloster,  hvor vi  på kvelden smaker på den deilige  gastronomien til Cáceres regionen hvor vi har en vinsmaking som er paret med de tradisjonelle rettene på Parador hotellet.

DAG 5 –  Caceres – Merida – Spansk skinke
I dag  står det nye spennende opplevelser foran oss,  Vi setter kursen mot Caceres.  Denne byen er kjent for sitt motto “Byen med tusen og ett skjold”. Hele gamle byen er et Unesco monument med vår lokal guide går vi igjennom de smale brosteinsbelagte gatene. Akkurat som om du har gått 400 år tilbake i tiden. Her finner  herskapshus, renessansepalasser og kirker kronet med storkehekker, og du vil forstå hvorfor Cáceres er en verdensarv by, en av de vakreste historiske bysentrum i Spania.  Extremadura er en region rik på flotte gastronomiske opplevelser som vi ikke kan gå glipp av. Vi legger  vakre middelalder Caceres bak oss og skal nå oppleve noe av det som Extremadura er aller mest kjent for,  sitt uimotståelige slettelandskap, hvor  den Spanske iberiske grisen går å beiter, mellom eiketrær og korktrær. Vi spiser lunch i disse nydelige omgivelsene samtidig som vi  får en introduksjon i historien, produksjon og smakene av den iberiske skinken. Etter lunch besøker vi en skinkefabrikk og selve gården hvor grisene går og beiter. Vi fortsetter videre til vårt Parador hotell.  Vi tar en spasertur i Merida før middag på hotellet.

DAG 6  Merida – Guadalupe – Ostefabrikk 

Vi starter dagen med en ekspert guide  sightseeing i Merida,  en by hvor du gjenopplever det gamle romerske imperiet. Det romerske teatret som fortsetter er i bruk etter 2000 års historie,en kort spasertur gjennom byen  oppdager du også  en rekke andre romerske monumenter som romersk tempel, amfiteater, sirkuset, de varme kildene, akvedukter, buer … Her finner du og Nasjonalmuseet for romersk kunst. På teateret blir det på  varme sommernetter  holdt en  internasjonale klassiske teaterfestival.   Vi fortsetter videre og besøker en lokal ostefabrikk som lager oster av geitemelk. Vi  blir kjent med selve produksjonen og ser geitene som beiter fritt i naturen. Det blir selvølgelig smaking av ostene før vi kjører videre til Guadalupe. hvor  hver enkelt spiser lunch på egenhånd.   
Guadalupe er en historisk by med brosteinsbelagte gater og hus med tradisjonell arkitektur som huser monumenter av stor verdi, deriblant det kongelige klosteret “Nuestra Virgen de  Guadalupe” som er erklært verdensarv av UNESCO, skiller seg ut. Klosteret ble erklært verdensarvsted i 1993 og ble beordret til å bygge på 1300-tallet av kong Alfonso XI i takknemlighet til “La Virgen”  etter seieren i slaget ved Salado, i 1340. Klosteret er et av de viktigste pilegrimssentrene på den Iberiske  halvøya. Etter lunch
.
.

DAG 7 Guadalupe – Toledo – Byen med de 3 kulturer –  El Greco

Vi forlater den religiøse byen Guadalupe, og kjører til Toledo, som ligger i Castilla la Mancha Fylke. Toledo har vært en viktig by i Spansk historie og her har kristne, muslimer og jøder  lagt igjen sine spor over mangen hundre års tid. Tilhengere av de tre religionene har bodd sammen i århundrer og satt sitt preg i Toledo, en av de mest interessante og overraskende byene i Spania, der det er mulig å se, i løpet av få meter, en gotisk katedral, en moske fra det 10. århundre og to synagoger. En by som har vært en keiserlige byen og hvis skjønnhet Maleren El Greco har vært i stand til å reflektere i sine malerier. Fremme i Toledo blir vi møtt av en lokalguide som guider oss igjennom de trange  gatene i gamlebyen, og dere besøker katedralen hvor du finner det fantastiske maleriet av Greco ” Conde de Orgaz”, før vi checker inn på hotellet. Det blir lunch og  ettermiddag på egenhånd i Toledo, men vi samles for felles middag på Parador hotellet.

 

DAG 8  Toledo – Madrid Flyplass

Etter mange intense og lærerikedager får inntrykkene syke inn og det er til for en  transfer fra Toledo til Madrid Flyplass og fly hjem til Norge.

FAKTA OM SPANIA

 • 46 millioner Innbyggere
 • 4 offisielle språk, Castillansk, galisisk, katalansk og baskisk
 • Valuta: Euro
 • Hovedstad: Madrid
 • GMT + 1 time (Sentral Europeisk tid)

HØYDEPUNKT

 • Verdenskjente bodegabesøk
 • Sykkeltur på Pilgrimsvei
 • Bilbao sightseeing
 • Gastro middager
 • Lokale tapas
rundtur-madrid-extremadura-29

Bestilling / Bekreftelse

Vi gjør oppmerksom på at ingen bestilling er gjort og at vi sjekker ledighet på  hotell og andre tjenester /services  ved bestilling. Det kan forekomme endringer i programmer ved endelig bestilling på grunn av mangel på ledighet. Vi vil alltid konsultere med dere ved endringer og det er opp til dere om dere ønsker endring eller  ikke. Endringer i programmet kan medføre små endringer i prisen, selv om vi gjør vårt  ytterste for at prisene skal holdes innenfor vår pakkepris.

Alle turene  er produsert av Spaniaopplevelser som er eksperter på skreddersydde reisepakker til Spania så om du ønsker et annet program eller opplegg så skreddersyr vi hvilken som helst tur til Spania for dere. 

Se våre reisevilkår.

Fly

Fly er ikke inkludert i våre pakker men vi hjelper dere gjerne med å bestille fly om dere ønsker det. Dere kan og sjekke flybilletter på egenhånd til reisen deres om dere klikker på denne lenken. Kommer dere direkte til KIWI.com hvor dere kan bestille flybiletter til Spania  til gunstige priser.

Pris 

Prisen er en total pris per person i delt dobbeltrom,  for programmet som detaljert  i beskrivelsen og hvor det står  “Inkludert”. måltider inkludert  i følge program, Det er  inkludert en reiseguide under hele turen men lokale engelsktalende  guider etter behov.  Alle utflukter, turer og aktiviteter samt  inngangsbilletter og entréer er inkludert i følge programmet, om ikke annet er angitt. Prisene kan endre seg  noe ved endelig bestilling når hele programmet er bestilt og bekreftet.

Turistskatt

Flere land i Sør-Europa har innført en såkalt turistskatt. Den betales kontant på hoteller når man sjekker ut. Den kan variere fra sesong til sesong og fra ulike byer, mellom 0,5-5 EUR per person/natt. Ettersom denne skatten ligger utenfor SPANIAOPPLEVELSERs kontroll betaler hver reisende for seg ved utsjekking.

Hotellene:
Alternative hotell kan forekomme. Standard er samme som for de ordinære hotell. Skulle det føre til endringer i dagsprogrammet informerer vi om det før avreise.

Gruppens størrelse

Alle prisene er beregnet på minimum 8 personer vi har ikke noen maks antall på våre grupper men priser, hotell og turer kan endre seg om gruppen blir flere en 15 personer.

Driks er ikke inkludert. Regn med cirka 30 € per person fordelt på sjåfør og lokale guider.

Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Klima 

Spania har som regel et stabilt være med varme somrer og flott vær  med gode  sommertemperaturer ( etter norske forhold ) på våren og høsten selv om temperaturene  i disse periodene kan synke på natten og  nedbør i form av regn  kan forekomme.

HOTELL / OVERNATTING

På denne turen er det inkl. i prisen et moderne  3* / 4* hotell i sentrum av Madrid ( 2 netter ), resten av overnattingen er i utrolige flotte Parador hotell.

Alle Parador Hotellene ligger i emblematiske bygninger eller bemerkelsesverdige steder som er valgt for sin historiske, kunstneriske eller kulturelle interesse.  Paradores, som har en verdifull historisk-kunstnerisk arv, har som mål å bevare bygningene den driver, samt fremme av bærekraftig turisme av høy kvalitet. Hans kunstneriske samling består av rundt 97 parador hotell fordelt på hele Spania. De har spesialisert seg på exclusiv lokal gastronomi i alle sine restauranter. Derfor blir de fleste av våre middager spist på Parador hotellene så dere kan smake på det beste av den lokal gastronomien hvor vi reiser.

Hotellene inkludert i denne rundturen er;

Madrid: Hotel 2 Castillas 3*
Segovia: Parador de Segovia
Plasencia: Parador de Plasencia
Merida: Parador de Merida
Guadalupe: Parador de Guadalupe
Toledo: Parador de Toledo

.

Oversikt & Bestilling

INKLUDERT

 • Transfer med buss under hele rundturen
 • Norsk fastboende  ekspert guide
 • Lokale engelsktalende guider i følge programmet
 • Overnatting på Paradorhotell i historiske bygninger
 • Frokost og middag alle dager
 • Lunch inkludert i følge programmet
 • Inngangsbiletter til monumenter  i følge programmet
 • Vinsmaking til middagen i Palencia
 • Tradisjonell lunch med skinke smaking og besøk på skinkefabrikk
 • Besøk på ostefabrikk med smaking
 • Flamenco show i Madrid

Velg en dato når dere ønsker å reise og vi sjekker ledighet

Reisefakta

 • Rundtur i Madrid og Extremadura
 • Overnatting på  Parador hotell i historiske bygninger
 • Gruppereise – Min. 8 personer
 • Reiselengde: 8 dager / 7 netter
 • Ankomst og Avreise Madrid

Sammendrag

 • DAG 1 – Transfer Madrid Flyplass – Madrid Sentrum – Tapas tur
 • DAG 2 – Sightseeing i Madrid og Middag og Flamenco
 • DAG 3 – Escorial og Segovia
 • DAG 4 – Segovia og Avila – Palencia med vinsmaking under middagen
 • DAG 5 – Palencia – Caceres  – Skinke fabrikk og lunch – Merida
 • DAG 6 – Merida – Ostefabrikk – Guadalupe
 • DAG 7 –   Gadalupe – Toledo sightseeing Toledo
 • DAG 8 – Busstransfer fra Toledo – Madrid Flyplass
Dagsprogram

Dagsprogra

DAG 1 Madrid og Tapas
Dere blir hentet Madrid Flyplass og på veien til hotellet blir det en panorama  sightseeing med bussen hvor dere ser de mest kjente monumenter og plasser som, Cibeles Palasset og Fontene, Puerta de Alcala,  Neptuno fontenen, Avda Castellana  med andre. Vel fremme ved hotellet blir det tid på egenhånd før dere spiser en deilig tapas middag.

DAG 2 – Kongeligpalass og flemenco
I dag bruker dere formiddagen til å blir kjent med Madrids  “must see” monumenter og steder.  Det blir besøk på det kongelige slottet og spasertur i gjennom de mest kjente plassene som Plaza Mayor, Plaza del Sol, Plaza Callao, som alle ligger i gangavstand fra hotellet deres. Ettermiddagen  kan brukes til shopping eller kanskje gå et kunst museum, en tur i Retiro parken …..
Vi treffes igjen når kvelden faller på og da blir det temperaments flamenco og middag.

 

DAG 3 – Escorial – Segovia
Etter 2 flotte dager i Madrid, legger vi hovedstaden bak oss og starter eventyrer  som venter med  fantastiske  Unesco arv monumenter, spennende historie og  en fascinerende gastronomisk kultur som tilbyr masse god mat. Vårt første stopp er på  verdensarvmonumentet San Lorenzo de El Escorial består av et palass, kloster og bibliotek. Dette monumentet er det som best oppsummerer de kunstneriske ambisjonene til den spanske “gullalderen”,igjennom italienske og flamske kunstneriske former fra tiden under kong Filip II på slutten av 16.tallet.  Vi fortsetter vårt kulturelle eventyr og fortsetter videre til verdensarvbyen Segovia. Det første du ser når du kommer til Segovia er den imponerende Akvedukten med 167 buer  i fra de romerske imperiet. Det blir en spasertur med den lokale guiden vår som viser oss romanske kirker, synagoger, renessansepalasser, klostre, hager, skjulte terrasser, festningen Alcazar,  som ble bygget på 13. hundre tallet, og har vært en inspirert for Disney-skaperne og andre film og historieskapere. Dere spiser lunch på egenhånd i Segovia hvor det er muligheter til å smake helstekt gris på en av de mest kjente restaurantene i Segovia.
Vi overnatter på Segovias Parador hotel  hvor vi spiser midddag.

DAG 4 Avila – Plasencia –  romerske murer
Vi forlater Segovia og besøker nok et Unesco arv monument  hele gamlebyen i byen Avila med middelalderbygninger, romanske kirker, og masse god gastronomi. Men det umiskjennelige symbolet på Ávila er den romerske bymuren, over 2,5 km lang, fra 1000- og 1300-tallet.  Den er en av de best bevarte bymurer i Europa. Vi spaserer rundt i gamle byen hvor kan du se en hel rekke middelalderbygninger i meget god stand, og det blir tid for en morgenkaffe før vi fortsetter videre til Plasencia som ligger i Extremadura, et fylke som vi skal  utforske videre under turen. I Plasencia har både maurere og Romere bodd, men det var på  15. århundre at adelen i regionen flyttet til denne byen som vi kan se gjenspeilet i byens mange palasser, edle hus og viktige religiøse bygninger utgjør et unikt monumentalt sentrum.  Vi bor på Parador hotellet i Plasencia, et gammelt kloster,  hvor vi  på kvelden smaker på den deilige  gastronomien til Cáceres regionen hvor vi har en vinsmaking som er paret med de tradisjonelle rettene på Parador hotellet.

DAG 5 –  Caceres – Merida – Spansk skinke
I dag  står det nye spennende opplevelser foran oss,  Vi setter kursen mot Caceres.  Denne byen er kjent for sitt motto “Byen med tusen og ett skjold”. Hele gamle byen er et Unesco monument med vår lokal guide går vi igjennom de smale brosteinsbelagte gatene. Akkurat som om du har gått 400 år tilbake i tiden. Her finner  herskapshus, renessansepalasser og kirker kronet med storkehekker, og du vil forstå hvorfor Cáceres er en verdensarv by, en av de vakreste historiske bysentrum i Spania.  Extremadura er en region rik på flotte gastronomiske opplevelser som vi ikke kan gå glipp av. Vi legger  vakre middelalder Caceres bak oss og skal nå oppleve noe av det som Extremadura er aller mest kjent for,  sitt uimotståelige slettelandskap, hvor  den Spanske iberiske grisen går å beiter, mellom eiketrær og korktrær. Vi spiser lunch i disse nydelige omgivelsene samtidig som vi  får en introduksjon i historien, produksjon og smakene av den iberiske skinken. Etter lunch besøker vi en skinkefabrikk og selve gården hvor grisene går og beiter. Vi fortsetter videre til vårt Parador hotell.  Vi tar en spasertur i Merida før middag på hotellet.

DAG 6  Merida – Guadalupe – Ostefabrikk 

Vi starter dagen med en ekspert guide  sightseeing i Merida,  en by hvor du gjenopplever det gamle romerske imperiet. Det romerske teatret som fortsetter er i bruk etter 2000 års historie,en kort spasertur gjennom byen  oppdager du også  en rekke andre romerske monumenter som romersk tempel, amfiteater, sirkuset, de varme kildene, akvedukter, buer … Her finner du og Nasjonalmuseet for romersk kunst. På teateret blir det på  varme sommernetter  holdt en  internasjonale klassiske teaterfestival.   Vi fortsetter videre og besøker en lokal ostefabrikk som lager oster av geitemelk. Vi  blir kjent med selve produksjonen og ser geitene som beiter fritt i naturen. Det blir selvølgelig smaking av ostene før vi kjører videre til Guadalupe. hvor  hver enkelt spiser lunch på egenhånd.   
Guadalupe er en historisk by med brosteinsbelagte gater og hus med tradisjonell arkitektur som huser monumenter av stor verdi, deriblant det kongelige klosteret “Nuestra Virgen de  Guadalupe” som er erklært verdensarv av UNESCO, skiller seg ut. Klosteret ble erklært verdensarvsted i 1993 og ble beordret til å bygge på 1300-tallet av kong Alfonso XI i takknemlighet til “La Virgen”  etter seieren i slaget ved Salado, i 1340. Klosteret er et av de viktigste pilegrimssentrene på den Iberiske  halvøya. Etter lunch
.
.

DAG 7 Guadalupe – Toledo – Byen med de 3 kulturer –  El Greco

Vi forlater den religiøse byen Guadalupe, og kjører til Toledo, som ligger i Castilla la Mancha Fylke. Toledo har vært en viktig by i Spansk historie og her har kristne, muslimer og jøder  lagt igjen sine spor over mangen hundre års tid. Tilhengere av de tre religionene har bodd sammen i århundrer og satt sitt preg i Toledo, en av de mest interessante og overraskende byene i Spania, der det er mulig å se, i løpet av få meter, en gotisk katedral, en moske fra det 10. århundre og to synagoger. En by som har vært en keiserlige byen og hvis skjønnhet Maleren El Greco har vært i stand til å reflektere i sine malerier. Fremme i Toledo blir vi møtt av en lokalguide som guider oss igjennom de trange  gatene i gamlebyen, og dere besøker katedralen hvor du finner det fantastiske maleriet av Greco ” Conde de Orgaz”, før vi checker inn på hotellet. Det blir lunch og  ettermiddag på egenhånd i Toledo, men vi samles for felles middag på Parador hotellet.

 

DAG 8  Toledo – Madrid Flyplass

Etter mange intense og lærerikedager får inntrykkene syke inn og det er til for en  transfer fra Toledo til Madrid Flyplass og fly hjem til Norge.

FAKTA OM SPANIA

 • 46 millioner Innbyggere
 • 4 offisielle språk, Castillansk, galisisk, katalansk og baskisk
 • Valuta: Euro
 • Hovedstad: Madrid
 • GMT + 1 time (Sentral Europeisk tid)

HØYDEPUNKT

 • Verdenskjente bodegabesøk
 • Sykkeltur på Pilgrimsvei
 • Bilbao sightseeing
 • Gastro middager
 • Lokale tapas
rundtur-madrid-extremadura-29
Viktig om reisen

Bestilling / Bekreftelse

Vi gjør oppmerksom på at ingen bestilling er gjort og at vi sjekker ledighet på  hotell og andre tjenester /services  ved bestilling. Det kan forekomme endringer i programmer ved endelig bestilling på grunn av mangel på ledighet. Vi vil alltid konsultere med dere ved endringer og det er opp til dere om dere ønsker endring eller  ikke. Endringer i programmet kan medføre små endringer i prisen, selv om vi gjør vårt  ytterste for at prisene skal holdes innenfor vår pakkepris.

Alle turene  er produsert av Spaniaopplevelser som er eksperter på skreddersydde reisepakker til Spania så om du ønsker et annet program eller opplegg så skreddersyr vi hvilken som helst tur til Spania for dere. 

Se våre reisevilkår.

Fly

Fly er ikke inkludert i våre pakker men vi hjelper dere gjerne med å bestille fly om dere ønsker det. Dere kan og sjekke flybilletter på egenhånd til reisen deres om dere klikker på denne lenken. Kommer dere direkte til KIWI.com hvor dere kan bestille flybiletter til Spania  til gunstige priser.

Pris 

Prisen er en total pris per person i delt dobbeltrom,  for programmet som detaljert  i beskrivelsen og hvor det står  “Inkludert”. måltider inkludert  i følge program, Det er  inkludert en reiseguide under hele turen men lokale engelsktalende  guider etter behov.  Alle utflukter, turer og aktiviteter samt  inngangsbilletter og entréer er inkludert i følge programmet, om ikke annet er angitt. Prisene kan endre seg  noe ved endelig bestilling når hele programmet er bestilt og bekreftet.

Turistskatt

Flere land i Sør-Europa har innført en såkalt turistskatt. Den betales kontant på hoteller når man sjekker ut. Den kan variere fra sesong til sesong og fra ulike byer, mellom 0,5-5 EUR per person/natt. Ettersom denne skatten ligger utenfor SPANIAOPPLEVELSERs kontroll betaler hver reisende for seg ved utsjekking.

Hotellene:
Alternative hotell kan forekomme. Standard er samme som for de ordinære hotell. Skulle det føre til endringer i dagsprogrammet informerer vi om det før avreise.

Gruppens størrelse

Alle prisene er beregnet på minimum 8 personer vi har ikke noen maks antall på våre grupper men priser, hotell og turer kan endre seg om gruppen blir flere en 15 personer.

Driks er ikke inkludert. Regn med cirka 30 € per person fordelt på sjåfør og lokale guider.

Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Klima 

Spania har som regel et stabilt være med varme somrer og flott vær  med gode  sommertemperaturer ( etter norske forhold ) på våren og høsten selv om temperaturene  i disse periodene kan synke på natten og  nedbør i form av regn  kan forekomme.

Hotel/ overnatting

HOTELL / OVERNATTING

På denne turen er det inkl. i prisen et moderne  3* / 4* hotell i sentrum av Madrid ( 2 netter ), resten av overnattingen er i utrolige flotte Parador hotell.

Alle Parador Hotellene ligger i emblematiske bygninger eller bemerkelsesverdige steder som er valgt for sin historiske, kunstneriske eller kulturelle interesse.  Paradores, som har en verdifull historisk-kunstnerisk arv, har som mål å bevare bygningene den driver, samt fremme av bærekraftig turisme av høy kvalitet. Hans kunstneriske samling består av rundt 97 parador hotell fordelt på hele Spania. De har spesialisert seg på exclusiv lokal gastronomi i alle sine restauranter. Derfor blir de fleste av våre middager spist på Parador hotellene så dere kan smake på det beste av den lokal gastronomien hvor vi reiser.

Hotellene inkludert i denne rundturen er;

Madrid: Hotel 2 Castillas 3*
Segovia: Parador de Segovia
Plasencia: Parador de Plasencia
Merida: Parador de Merida
Guadalupe: Parador de Guadalupe
Toledo: Parador de Toledo

.

Hvorfor bestille hos oss?

 • Spaniaopplevelser.no er den sikreste, enkleste og beste måten å oppleve  fantastiske Madrid og Extremadura regionen, sin gastronomi, kultur og historie.
 • Ikke bare kan vi spare deg for tid og krefter på å organisere denne turen for dere, vi tilby deg og  muligheten til å utforske denne regionen med  luksus og komfort med deres egne svensktalende ekspert lokal guide som deler gledelig av sin kunnskap om regionene.
 • Alle våre turer er fylt med en fengslende  kombinasjon av kultur, kunst, historie alltid krydret med gastronomiske opplevelser typiske for  regionen.
 • Vi velger alltid de beste plassene, for våre turer, være seg monumenter, gastronomiopplevelser eller spennende byer og landsbyer.
 • Våre kunder stoler på vår kunnskap for å tilrettelegge den perfekte turen under den valgte perioden dere ønsker å reise.   
 • Profesjonelt  reisebyrå i Spania
 • Lovlig registrert reisebyrå i Spania
 • Tilfredstiller den Norske reisegarantiordningen
 • Vi kan Spania!

Hva kan du forvente deg  av denne reisen?

 • Introduksjon og fordypning i Madrid og Extremadura’s lokale kultur, regionens historie og dagligliv  sammen med vår lokal  norsktalende lokale ekspertguide.
 • Hele turen er basert på privat service og tjenester  kun for deres gruppe. Med eksklusive  guiding, bodegabesøk og vinsmaking .
 • Skreddersydde menyer, med spesialiteter  med lokale ingredienser  i utvalgte restauranter og tapas barer.
 • Høy kvalitetsbusser og privat transfer for alle turene  gjelder også transfer til og fra flyplassen. Vi jobber kun med de beste transport og bussfirma som har vennlige lokalkjente  sjåfører.

 Hva sier våre kunder som har gjort denne eller lignende turer.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Rundtur Madrid Extremadura”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.