VÆRET I SPANIA

Når du skal ut å reise er det første man tenker på hvordan blir været.

Det Spanske været er bemerkelsesverdig variert på grunn av de unike variasjonene i territoriet, variert geografi  og sin geografiske plassering. Så du kan flytte fra steder med moderate temperaturer rundt 15 ° C, andre som er over 40 ° C, spesielt om sommeren, og steder hvor nedbøren ikke overstiger 150 mm, andre som er registrert mer enn 2500 mm i året. Men i generelle trekk  kan du klasifisere været i Spania på denne måten:

sunset madrid
clouds in pink, yellow and orange on a sunset sky
  • Temperaturen synker gradvis fra kystområdene til innlandet. For eksempel, en gjennomsnittstemperatur på Guadalquivir elven (sør) er rundt 17-18 ° C, og Elven Ebro (nord), ca 14 °
  • I det indre er  verdiene synkende fra vest til øst. Temperaturøkning fra nord til sør. Den nordlige delen av de sentral spanske fjellene  har verdier mellom 10 ° C og 15,5 ° C, og sør, mellom 12,5 ° C og 15 ° C.
  • Januar er måneden med lavest gjennomsnittstemperatur , mens August er måneden med høyest gjennomsnittstemperatur .
  • Temperaturene i Middelhavet er høyere enn  Biscayabukten. Middelhavet har gjennomsnittlig mellom 15 ° C og 18 ° C, mens i Biscaya rundt 14 ° C.
  • Temperaturområdet er større i det indre av de sentrale fjellkjeden , som noen ganger når en rekkevidde på 20 ° C, mens på steder som Kanariøyene er denne serien er lavere, og blant de varmeste og kaldeste det er lite variasjon på ca 5 ° C.
rain through the skys ans sun
sunset on the sea

Tradisjonelt kan vi klassifisere fire klimasoner i Spania: Atlanterhav, Middelhavs (med noen variasjoner), subtropiske og fjellklima. Hver klart påvirker  og  definert i sitt geografisk område:

1. Atlanterhavsklima

Dette klima strekker seg over nord og nordvest for halvøya fra Pyreneene til Galicia. Det er preget av rikelig med nedbør, som ofte overstiger 1000 mm, fordelt jevnlig gjennom hele året. Av den grunn, er landskapet veldig grønn. Temperaturene har tendens til å være behagelige på grunn av nærheten til havet om vinterener temperaturen fra 12-15 ° C og om sommeren rundt 20-25 ° C

I de siste 10 årene har  Spanias klima i Galicia blitt mye varmere hvor våren og sommeren kan nå opp til 35-40 ° C. Høyeste temperatur målt  i Ourense Galicia, 46 º C (juli) (en av de høyeste i Spania). Og om vinteren pleier temperaturen  å være rundt 4-15 º C i kystbyene (ex Vigo.) I den indre bykjerne er disse temperaturene lavere rundt -5 ºC-8 ºC i byene (f.eks Ourense) og – 10 ° C-5 ° C i byene og landsbyene.

2. Middelhavsklimaet

Dette klimaet er utbredt i Spania, som strekker seg langs hele middelhavskysten, det indre av halvøya og den baleariske øyene. Det er imidlertid store forskjeller mellom enkelte områder , noe som resulterer i tre underavdelinger:

Den typiske middelhavsklima. Dekker mye av kysten med samme navn, noen innlandet, Ceuta, Melilla og baleariske øya. mellom 400 mm og 700 mm årlig, og er særlig konsentrert om høsten og våren. Vintrene er korte og milde mens somrene er lange og varme. Den gjennomsnittlige årlige temperaturen mellom 15 ° C og 18 ° C.

Continental middelhavsklima. Ligger i den spanske sentrale fjellkjeden, Ebro-deltaet og deltaet til Guadalquivir.

Det er preget av svært ekstreme temperaturer mellom 25 ° C og -13 ° C. Vinteren er lang og veldig kald og sommeren er veldig varmt. I tillegg er nedbør lav, rundt 400 mm, og fremstå som en storm i månedene juli og august.

Den tørre middelhavsklima. Vises hovedsakelig i den sørøstlige regionen, i områder med Murcia, Alicante og Almeria. Nedbør er ekstremt lav, mindre enn 300 mm per år, noe som gjør disse områdene svært tørre områder, og hyppige lange perioder med tørke. Temperaturene er lik de typiske Middelhavet, selv om sommervarmen er ofte mer intense.

3. Den subtropiske klima

Dette klima vises bare på Kanariøyene på grunn av sin nærhet til Tropiske sone og tørre Afrikakyste. Det er preget av tilstedeværelsen av passatvinder og strømninger av kaldt vann.

Temperaturene er varmt hele året, mellom 22º – 28 ºC i gjennomsnitt, mens nedbøren er lav, mindre enn 250 mm, og er konsentrert om vinteren. Av denne grunn er det ingen elver på Kanariøyene.

4. Den høye fjellet klima

Er de store fjellkjeder som Pyreneene, Den sentrale fjellkjenden midt i Spania, Den iberiske fjellkjenden, de Katalanske fjellkjeden og Penibética i sør. Vintrene er veldig kaldt, og somrene kjølige. Det regner eller snør alt ettersom den ulike høyden. I fjellet med utsikt mot nord er kaldere.

dark rain over a hacienda
ocean-1046479_1920

Når sant skal sises så er  Spania velsignet med godt vær store deler av året og det gjør at Spania er en attraktiv turist destinasjon for mange.

Hvis du lurer på hvor du kan reise på ferie i Spania så kan du ta en titt på de ulike destinasjonene  hvor vi jobber i Spania her. 

Eller gå til vår hjemme side her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.