Egne opplevelser, Reisemål i Spania

Costa Blanca Minner

Minner fra Benidorm og Altea

 

Denne posten / artikkelen er veldig spesiell for meg og jeg håper du vil sette pris på å  lese den.  Teksten skrev jeg i 1994 da jeg jobbet for Ving i Benidorm og ble publisert i et internt blad for ansatte som jobbet i VING. Den beskriver  mine inntrykk og mitt første møte Benidorm, Costa Blanca og Altea og med fastlands Spania.  Hvor jeg senere  har funnet fotfeste  i Sevilla og blitt boende i over 25 år. Jeg har med gjevne mellom rom vendt tilbake til Benidorm, Altea og Costa Blanca, i forbindelse med Jobb, hvor jeg har lagt opp både treningsleirerer i fottball og flotte bryllup men også jeg har og vært her på ferie. Jeg har alltid følt meg  hjemme i denne delen av Spania. Det er nok kommet noen flere hotell og skyskrapere siden jeg var her første gangen  for 25 år siden, men stranden er like fin som alltid. 😊

magisk-benidorm

Nyankommen Vingvert til Benidorm

 

Jeg hadde søkt Benidorm og fått det, og gledet meg til å få komme til Spania igjen. Jeg var spent og litt usikker på hvordan jeg skulle trives som man alltid er når man kommer til en helt ny destinasjon.

Alle høyhusene er det første jeg ser ved innkjøringen til Benidorm og jeg tenker ” Huff a meg!!!!”

Jeg tar med min dårlige stedsans og begir meg ut på den evige leting etter informasjon om stedet hvor jeg skal tilbringe de neste 6 månedene av mitt liv. I gamle byen finner jeg det som jeg hadde håpet å finne, men som jeg trodde var forvandlet til skysrapere. Små trenge gater og hvitkalkede hus med blomsterpotter på balkongene.

SPANIA!!!

Yrende folkeliv mennesker som prater med armer og bein og til og med Spansk!!!!! Jeg føler en svak anelse av lykke, men det er før jeg beveger meg ut på havsbalkongene. Der i fra kan jeg  skue ut  over Poniente og Levante stranden, ser alle høyblokkene og forstår hvorfor dette stedet er Spanias mest populære feriested. “Dette Stedet Lever!!”   Til og med høyhusene har sjarm og atmosfærer.

 

vingvert-benidorm
balkong-europa-benidorm-1
benidorm-gamlebyen
benidorm-levantestranden

Ta toget til Altea….

 

Ta toget til Altea, sa Sjefen min Eva. Vi kjører utflukter dit. “Hvorfor ikke”, tenkte jeg.

I siste liten hopper jeg ombord på et smekkfult lokaltog med mange 100 turister som og har vendt nesen mot Altea.

Det er markedsdag!

Walkmanen har jeg tatt med fordi markeder ofte kan være litt kjedelig med for mange innpåslitne selgere. Men det ble ikke brukt for walkmanen. Temmelig overrasket stoppet jeg opp ved altfor mange boder og skulle absolutt tatt med meg mer penger. Fine sko, moderne klær , billigere enn i Benidorm og billig undertøy hva mer kan man ønske seg.

I enden av markedet ble jeg overrumplet av  en sjarmerende strandpromenade med koselige små barer, Helt overveldet setter jeg meg ned og bestiller en ferskpresset appelsinjuice som jeg nyter, mens jeg ser hvordan solen skinner en fin vårdag i Altea.

grønnsaksmarket-altea
tram-altea-benidorm
altea-kirke-gate
strand-promenade-altea

257 trappetrinn

 

Jeg hadde fått med meg at om jeg gikk opp de 257 trappetrinnene mot kirken ville jeg se utsikten over hele Costa Blancakysten. Jeg tar mine bein fatt og promenerer først igjennom den fasinerende landsbykjernen hvor det er blomster og grønnsaksmarked. Fult med lokalbefolkning som gestikulerer om pris og kvalitet på alt fra kål til nelliker.

Jeg vandrer videre og hadde sett for meg at mange andre også hadde tenkt på de 257 trappetrinnene og kirken, men nei.  Jeg får gå å tusle for meg selv mellom de hvitkalkede husene, brosteinen og blomsterpottene. Jeg snur meg av og til og ser ut over havet, føler den avslappende stemningen som Altea gir meg og vet at jeg er fortapt. Bare 10 min. fra Benidorm finner du denne idyllen.

Med iver og glød vender jeg tilbake til vårt lille internkontor og forteller Eva om dagens opplevelser, og spør: Hvorfor reiser nesten ingen hit lenger?

Jeg har bare vært her i en uke og er overlykkelig for at jeg får jobbe her.

gamlebyen-benidorm
altea-street-1
altea-utsikt-trang-gate
kirken-altea-gamlebyen

Stordestinasjonen som neste alle har glemt….

 

Et yrende folkeliv, storbyen Alicante en times kjøretur unna, perler og idyll like rundt hjørne. Spansk kultur og opplevelser så langt øyet kan se, men likevel norske barer og restauranter for de som foretrekker det midt oppi alt sammen.

Jeg ønsker alle hjertlig velkommen hit til Costa Blanca og Benidorm ” Stordestinasjonen som neste alle har glemt”.

God Sommer til dere alle samme.

Gunvor Guttormsen
Vingvert Benidorm
1994

Artikkel i BA

 

For ca. et år siden var jeg igjen i Altea sammen med Bergens Avisen som skrev en artikkel om meg. Som utvandret Bergenser til Spania om reisebyrået mitt som jeg har drevet i snart 15 år, og tanker om fremtiden etter korona. Legger ved en lenke til artikkelen her.

gunvor-altea-utsikt
gunvor-i-altea
vingvert-benidorm
benidorm-bankong-europa
altea-kirken-titulo

Det er sikker mange som har bodd på Costa Blanca, Altea og Albir  de samme 25 årene siden jeg kom for første gang, hadde vært kjekt om dere vil skrive deres inntrykk og kommentarer i kommentarfeltet under, om hva dere syns har endret seg  under alle disse årene eller om dere kjenner dere igjen i min bekrivelse for 25 år siden.