Velkommen til Spaniaopplevelser
post@spaniaopplevelser.no
Bestille en utflukt
T: +34637878768
Sevilla er en oase av mat, gastronomi og smaker. Og en av hovedaktivitetene turister leter etter når de kommer til Sevilla, er unike og autentiske matopplevelser.
Et besøk på en vingård og en vinsmaking står på manges gjøremålsliste . Jerez de la Frontera har vært toppdestinasjonen for vinturer og bodegabesøk og har nesten monopol på vinturer fra Sevilla.
Men det som er en skjult hemmelighet og et ukjent smykke for mange turister er de mange utmerkede bodegaene som ligger i provinsen Sevilla.
Lokale bodegaer med ekte karakter som tilbyr gode viner, og de har laget vin i generasjoner.
Begynner nå å bli anerkjent ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt. Vi vil her vise deg noen av disse bodegaene.
Denne bodegaen ligger i den lille landsbyen Villanueva de Ariscal i regionen Aljarafe. ( Arabisk begrep som betyr "Høyt og edelt land". Historien til Bodega går tilbake til år 1682 og startet sin produksjon i et gammelt landsted kalt Pata de Hierro også navnet på en av deres beste viner.. Bodegaen bevarer en vinpresse er fra 1.574, og mellom den gamle "lagar" ligger den eldste delen av kjelleren. Det spanske kulturdepartementet har erklært denne pressen som et nasjonalt monument, og er den eneste i sitt slag som har blitt perfekt bevart, og fungerte en gang. et år etter innhøstingen. I dag drives bodegaen av 7. generasjon Gongora og produserer både tradisjonell finovin og hvitvin, men også andre sherryviner, som Pedro Jiménez søte viner. Med endringen av den nye generasjonen har de også begynt å produsere søt brennevin med appelsinsmak og sjokoladesmak.
For familien til Salado er det en livsstil å være vinprodusent og vinprodusent. Det er de fem generasjonene som driver bodegaen. Hver generasjon har tilført virksomheten ny verdi, alltid basert på familieenheten, med innsats, ofre og en stor del entusiasme. "Bodegas Salado" ligger i Aljarafe-området i Sevilla, nærmere bestemt i landsbyene Umbrete. Deres omfattende vingårder ligger på toppen av åsene i Aljarafe, hvorfra du kan nyte den naturlige og slående skjønnheten til utsikten. I dag produserer Bodega forskjellige typer viner, som hvitvin, musserende vin og rødvin, som den første i Aljarafe, men også hvitviner, sherryviner og søte Pedro Jimenez-viner. Forskjellige typer og sherryviner har alltid vært tilstede på Bodega Salado og de produserer fortsatt deres Musto og Vermouth som har vært vinene som ble produsert helt i begynnelsen,
Bodega González Palacios startet mer som en lidenskap enn en forretningsidé. I 1960 begynte grunnleggeren Mr. Francisco González Palacios, som var en vinelsker og ekspert på vin, å lage vin som en hobby. Buss ble snart en bedrift. I dag er det eventyrerens sønn Felix (González Vélez), som har ansvaret for denne fantastiske Bodegaen. Ligger i den lille og sjarmerende landsbyen Lebrija. Her finner du det unike mikroklimaet på bredden av Guadalquivir og ikke langt fra havet de perfekte forholdene for vinproduksjon og aldring av viner., Lebrija-regionen har sin egen beskyttede opprinnelsesbetegnelse DOP Lebrija, den eneste i Sevilla-regionen . Fortsatt drevet av lidenskapen for viner, produserer Bodega Gonzalez Palacio hvitviner, rødviner og sherryviner, blant dem søtvinen Pedro Jimenez og finovin.
Denne økologiske Bodega Tierra Savia ligger i unike omgivelser i Montain-området nord for Sevilla "Sierra Morena". Det er en familiedrevet bodega som satser på å lage kvalitetsviner. Tanken bak bodegaen er å få det beste uttrykket ut av jord og land gjennom sine viner. Navnet på bodegaen uttrykker nettopp at "Tierra Savia" "Rik jord" . Området med Sierra Morena-viner har blitt produsert gjennom århundrer og bevarer lange vinproduserende tradisjoner. Her bearbeiding av jord og dyrking av vingårder i åssiden gir deg fantastiske opplevelser, og gjør viner på den mest naturlige måten De viktigste vinene som produseres er bodegaen er hvitvin ung rødvin og de siste årene lager de musserende vin.
Denne kommende bodegaen drevet av Raúl Fernández ligger i fjellregionen nord i Sevilla kalt Sierra Moerena i landsbyen Constantina. Denne bodegaen har fornyet de gamle vintradisjonene i regionen siden 1995. Det var på en tidligere olivengård som ble omgjort til en vingård som i dag okkuperer totalt 32 hektar. Bodegaen begynte å produsere røde kvalitetsviner modnet på amerikanske, franske og ungarske eikefat. Bodegaen har mottatt mange priser og har ved mange anledninger blitt ansett for de beste rødvinene i det sørlige Spania.
Alle disse sjarmerende bodegaene som ligger i provinsen Sevilla er unike og viser en lidenskap for vinproduksjon, de fleste av dem økologiske ved å bruke druer av forskjellige slag som alle er tilpasset den fruktbare jorda i det sørlige Spania.
Vil du vite mer om disse bodegaene og nyte den deilige gastronomien i miljøene deres, ta gjerne kontakt med oss, så kan vi arrangere et privat besøk til noen av disse bodegaene i kombinasjon med en lokal lunsj og transport fra Sevilla.