C/Milano Govinda, 35
41020 Sevilla, Spain
mobile: + 34 637 87 87 68
phone: +34 954 25 68 16

Valencia

5  gode grunner for å reise til Valencia:

  • Mildt klima og Sol store deler av året
  • Middelhavsatmosfære
  • Spennende og ukjent destinasjonen
  • City of Arts & Science
  • Kunst og vitenskaps by

Det er få byer, som Valencia, som har evnen til å la byens fortid, fra så langt tilbake som 138 f.Kr., leve harmonisk sammen med nyskapende og banebrytende arkitektur. Hjemmet til den berømte paella kan betraktes som Spanias best bevarte hemmelighet som en destinasjon for  incentivreiser produktlanseringer, kongresser eller konferanser. Valencia har gjennomgått store urbane og arkitektoniske endringer i de siste årene som har gjort det til en av de mest oppdaterte byer i Spania. Den berømte “City of Arts and Science” er et fantastisk eksempel på moderne arkitektur og et ideelt sted å holde møter og bedrifts arrangementer.
Ja, Valencia er faktisk blitt et sentrum for internasjonalt og banebrytende design og er en av de mest aktive messe- og kongressbyene i Europa.

Valencia glemmer aldri sin fortid, og tilbyr deg sjansen til å oppdage en del av den i den gamle bydelen som blir rundet av trikkeskinnene, som i dag følger den gamle bymurer. Her finner du de fleste historiske monumentene som dateres helt tilbake til 13 hundretallet, byens mest blomstrende epoke. Den åttekantede klokketårnet, kalt Micalet eller også Miguelete, er byens landemerke. Derfra har du en flott utsikt over hele Valencia.

”La ciudad de Arte y Ciencia”  er et flott rekreasjons senter for vitenskapelig og kulturell kunnskap. Du finner det ved den gamle Turia Elvebredden og er bygget over et areal på ca 350.000 m2. Det er en internasjonal vant-garde arkitektonisk mesterverk, og er skjebnebestemt til å bli et symbol på det 21. århundre for byen Valencia og hele Valencia fylke.

Valencia har, grunnet sin geografiske beliggenhet, vært Spanias historiske havneby mot Middelhavet og har derfor en spesiell sjarm, slik havnebyer ofte har. Den finkornete sanden og det rene vannet, det vidstrakte åpne havet og fjellenes nærhet i nord, gjør Valencia kyst spesielt attraktiv.

Sol, appelsiner, deilig sjømat, grønnsaker, ris og meget god vin er stikkordet som kjennetegner en av de fineste retter i Spania. Paella. Det finnes mange varianter av denne retten, og selv eksperter kan ikke avgjøre hvilken som er den opprinnelige Paella. Best kjent er hva Valencianerne kaller Paella Marinera: ris med safran, sjømat og grønnsaker. Ofte legges kylling til det (Paella mixta). Den Paella som Valencianerne kaller for ” Paella Valenciana” består av kylling og snegler. En annen spesialitet er ”Arroz Negro” svart ris, hvor de farger risen med blekk i fra blekkspruten.

De nærmeste flyplassene: Valencia (10,2 km.) Alicante ( 191 km).