C/Milano Govinda, 35
41020 Sevilla, Spain
mobile: + 34 637 87 87 68
phone: +34 954 25 68 16

Málaga

5 gode grunner for å reise til Málaga:

  • Historisk by
  • Billige flyreiser fra hele Europa
  • Vakre omgivelser
  • Mildt klima og mye sol hele året
  • Blanding mellom glamour og tradisjon

Málaga er den største av Andalucias kystbyer og Costa del Sols hovedstad, og en ekte typisk spansk by.
Det store restaureringsarbeidet utført i det historiske sentrum, åpningen av Picasso-museet og det nye kongress senteret i tillegg til den naturlige  sjarmen av byens historiske monumenter gjør Malaga til et viktig reisemål for incentiv-turer og korporative hendelser.

Pablo Picasso er kanskje byens mest berømte sønn (sammen med Antonio Banderas selvfølgelig!). I 2003 det fantastiske Picasso-museet åpnet i hjertet av den gamle bydelen med en omfattende permanent utstilling av hans arbeider. Men ikke bare kan du finne historie, kunst og kultur i Malaga, dens historiske sentrum med trange gater fulle av restauranter og kafeer, gir deg sjansen til å oppdage en annen atmosfære i denne fantastiske byen.

Du kan også ta en spasertur til det mest populære området av det historiske kvarteret, til Atarazana markedet og dens omgivelser, for å se kjas og mas fra folk som kommer og går, se hauger av bokser, produkter, grønnsaker, frukt, fisk, etc … og høre summingen av byliv, med melodien i bakgrunnen av fiskehandlere som synger ut sine varer.
Málaga er omgitt av fjell,og ligger i den sørlige foten av Axarquía åser, her finner du en helt annen atmosfære, små hvite landsbyer inni mellom de imponerende fjellene som for eksempel Ronda internasjonalt kjent for sin romerske bro som holder byens to deler sammen i en stor kløft men også en mengde små og intime vin bodegaer skaper liv i et fantastisk landskap hvor de produserer blant annen ”Vino de Malaga” søte viner. Middelhavet har gitt Malaga en egen Strand, ”Malaguetestranden” men følger også hele Costa del sol kysten ned til Gibraltar stredet, som vi kan regne for Andalucias og kanskje Spanias største turistområdet.

I tillegg til å være et kulturelt sentrum, Málaga er også et flott sted å spise ute. Malagueño’ene elsker sin mat og sine barer og restauranter. De mest kjente lokale retter, hvor fisken er enerådende er “pescaito frito”, et utvalg av stekt fisk, inkludert små sardiner som nytes best når du skylder den ned med lokal vin, men ingen kan forlate byen uten å ha smakt de ulike tapasretter noe for enhver smak, fra de mest tradisjonelle til de mest fantasifulle. Vi vil ikke anbefale noen spesielle fordi hver bar tilbyr sine egne spesialitet. La din intuisjon guide deg. Problemet er å være å velge.

Milde temperaturer hele året og langstrakte strender sammen med et uovervinnelig golfbanetilbud gjør Malaga til manges helårs favoritt reisemål.

Den nærmeste flyplassen: Malaga (11,3 km)

Finn mer informasjon om hva du kan gjøre med Spaniaopplevelser.no i Malaga :(Informasjon på engelsk)

Guidede turer og Utflukter i Malaga – Costa del Sol  Malaga Costa del Sol – Tours and Excursion

Mat og vinturer i Malaga og Costa del Sol Food and wine Tours

Aktivitetesturer i Malaga og Costa del Sol Activity and Adventure tours

Billig flyplasstransfer til  Malaga og Costa del Sol  Malaga airport transfer