C/Milano Govinda, 35
41020 Sevilla, Spain
mobile: + 34 637 87 87 68
phone: +34 954 25 68 16

Granada

5 gode grunner for å reise til Granada:

  • Alhambra – Spanias mest besøkte monument
  • Alpujarrafjellene –Vakker natur og ukjent kultur
  • Maurisk essens
  • Costa Tropical –Varmt  Middelhavsklima
  • Sierra Nevada – snø og Spanias nasjonalpark

albaycin2I den sørlige delen av Spania, ved foten av  de nesten alltid hvitkledde Sierra Nevada-fjellene, mellom elvene Darro og Genil, ligger en av de mest interessante byene i Øst-Andalucia. Så vel som for sin imponerende Al-Andalus arv, og renessansens arkitektoniske perler men også spennende moderne arkitektur. Dens mest fremtredende trekk er dens hovedstad, Granada, stedet for Alhambra, Generalifehagen og Albaicínkvarteret.

Granada har en umiskjennelig maurisk essens, på grunn av det faktum at det var den siste byen som ble gjenerobret av de katolske monarkene i 1492. Gastronomi, håndverk og byplanlegging er påvirket av sin strålende fortid. Fontener, og ikke minst sine “Cármenes”, vakre hus omgitt av dekorative hager med utsikt mot Alhambra og Sierra Nevada fjellet, skaper uforglemmelige hjørner i byen. Det er ingen overraskelse at en av sine gamle nabolag, Albaicín, har blitt tildelt World Heritage betegnelse, sammen med Alhambra og Generalife.

En annen måte å bli bedre kjent med Granadas sjel er igjennom sin flamenco-kultur, som blir i iscenesatt i de tradisjonelle grotteboligene i Sacromonte nabolaget i byen.
alpujarra-granadinaOm vinteren og helt frem til påske har du sjansen til å ski mens du nyter utsikten over det blå Middelhavet, takket være sin særegne naturomgivelser som inkluderer både en Middelhavs kystlinje og snødekte fjell i National Parken Sierra Nevada. Men du finner også andre vakre naturlandskap som byen Baza og Alpujarra fjellkjeden, som er berømt for sine varme kilder og gjemte landsbyer med bohem miljø, vandreruter og utsøkt skinke produksjon.

Kystlinjen i Granada blir kaldt for Costa Tropical med Andalucias beste helårsklima hvor du kan oppleve spennende landskap langs kysten, og byer som Almuñécar og Motril.

 

latana3Gastronomien i Granada bruker for det meste ingredienser i fra lokalområdet. Deilig spekeskinke i fra Alpujarra, Trevelez  er en delikatesse. Du finner også lokale vinprodusenter fra Granada, men mest av alt spiser man de små og typiske tapasrettene som igjenspeiler Granadas lange og ikke minst eventyrlige fortid.

De nærmeste flyplassene: Granada  (19.4 km.) Eller Malaga  (142 km.).