C/Milano Govinda, 35
41020 Sevilla, Spain
mobile: + 34 637 87 87 68
phone: +34 954 25 68 16

Gran Canaria

5 gode grunner for å reise til Gran Canaria:

  • Helårs privilegert sommerklima
  • Fantastiske strender
  • De sjarmerende landsbyene
  • Overraskende naturkontraster
  • Spennende aktivitetsmuligheter

Like utenfor Afrikakysten ligger de sju Kanariøyene. Her finner du et temperert klima året rundt, endeløse strender, dype daler, små ørkener, høye fjell og sjarmerende byer. De faktisk sju øyene som utgjør øygruppen Kanariøyene og som er et kontinent i seg selv.
Som trekkfuglene reiser til varmere strøk om vinteren, har også mange turister funnet veien hit under de siste 40 årene, takket være sine fantastiske strender og deilige klima, men fremdeles er det mange attraktive områder som ennå ikke er blitt utforsket.

Den tredje største av Kanariøyene, Gran Canaria, blir ofte kalt et kontinent i miniatyr, kanskje tre kontinenter, På Gran Canaria finner du landskap som minner om Europa, Amerika og Afrika alt ettersom hvor du befinner deg. Ja, det varierte landskapet på Gran Canaria er fantastisk. 236 kilometer av kystlinje byr på fredelige bukter på sørsiden av øya til mer populære turistområder som Las Palmas de Gran Canaria og San Bartolomé de Tirajana, hjemmet til den berømte stranden Playa del Inglés, sammen med unike flekker som Maspalomas stranden med sine varme sanddyner.

Sin vulkanske opprinnelse og spennende landskap tilbyr muligheten til å drive utallige uteaktiviteter, som klatring, fotturer, terrengsykling, alle mulige vannsportaktiviteter som seiling, dykking og naturopplevelser for Gran Canaria har neste 50 % av sin overflate deklarert Biosfære, store deler som dekker den sørvestre delen av øyen er ” hvor vi kan nevne Las Cumbres” som er en av øyas best bevarte hemmelighet. Men du skal heller ikke glemme de utmerkede golfbaner for du finner på store deler av øyen.

Glem ikke Las Palma de Gran Canaria hovedstaden som er en pulserende by med kultur og koloniarkitektur og som har bevart sin flotte historiske sentrum av brosteinsgater og typiske kanariske bygninger og ikke minst sin flotte ”Canterasstranden”.

Den kanariske gastronomi er en attraksjon i seg selv. Dens enkelhet opphøyer kvaliteten av de lokale ingrediensene som fersk fisk, svinekjøtt og geit, gode grønnsaker og tropiske frukter. Smakfulle og tradisjonelle retter kan være tykke supper laget av brønnkarse, squash eller ulike grønnsaker. ”Papa arrugadas” skrukkete poteter som serveres med sterk mojo saus eller ” enke fisk” og  marinert svinekjøtt og geit. Den smakfulle lokale vinen er laget av Malvasia druene som gir en tørr og ettertraktet smak.

Den nærmeste flyplassen: Las Palmas(18 km) fra hovedstaden Las Palmas.