C/Milano Govinda, 35
41020 Sevilla, Spain
mobile: + 34 637 87 87 68
phone: +34 954 25 68 16

Huelva – Costa de la Luz

Huelva – Costa de la Luz

5 gode grunner for å reise til Huelva og Costa de la Luz:

  • Viktige historiske hendelser
  • Fantastisk og urørt natur
  • Utsøkt gastronomi
  • Spanias beste strender
  • Gode Golfbaner

Costa de la Luz  og  Huelva finner du på den vestlige siden av Andalucia og grenser opp mot Portugal. Selve hovedstanden Huelva, ligger ved munningen av elven Odiel, en andalusisk by med en gammel gruvedrifttradisjon og vitne til historiske hendelser som oppdagelsen av Amerika.


 

Greater flamingos, Coto Doñana National Park, SpainNatur og landskap er en viktig del av denne regionen og er trolig best kjent for de store beskyttede våtmarker og myrområder som for eksempel ”Coto de Doñana” en av Spanias nasjonalparker og Europas største våtmarksområde og representerer 3 ulike økosystemer midt blant sanddynene, myrer, ferskvann laguner furuskog og flamingoer, og andre oppsiktsvekkende trekkfugler.


spanish-hamLegger du til skogskledde åser nord i provinsens innland finner du spennende naturreservater som Aracena og Aroche fjellene. Det er i disse fjellene hvor den velsmakende ”spanske skinken” blir laget i tillegg til utmerket kvalitet på pølsesorter med sin egne ”Denominacion de Origen”

I Huelva finner du også store deler av Spanias sitrusfrukt og jordbær produksjonen hvor den gode kvaliteten på disse fruktene er godt kjent over hele Spania.

Ved kysten er det havets delikatesser som fisk og ikke minst skalldyr som står på menyen. Det er grunnlaget for lokale retter som tunfisk med tomat eller løk, stekt fisk og “chocos” (blekksprut). For å komplettere det gastronomiske tilbudet finner du deilige fruktige hvitviner i fra Condado de Huelva ,med Original betegnelsen i fra stedet med samme navn.
Det historiske landemerke for dette området er oppdagelsen av Amerika. Columbus første reise til den nye verden seilte ut i fra Huelva og store deler av mannskapet ombord kom i fra Palos de la Frontera en lokal fiskerlandsby ved kysten mens i La Rabida klosteret ble de fleste reiseplanene utarbeidet.


 

minas-rio-tintoEn annen viktig historisk begivenhet for Huelva er den britiske gruvedriften av ressursene i Rio Tinto området. her finner du mange tegn på britisk tilstedeværelse i hovedstaden og Punta Umbria for ikke å nevne selve gruvebyen Rio Tinto hvor du kan besøke rester av den britiske kolonien.

Religion og tradisjon er en viktig del av Huelvas kulturelle aktiviteter. En av Spanias viktigste pilegrimsferder går til Landsbyen ” El Rocio” som ligger ved inngangen til Doñana naturpark. Her kommer det flere millioner av pilegrimer en gang i året for å tilbe ” Virgen El Rocio”.

islantilla-beachStrendene på Costa de la Luz er unike de består av endeløse sanddyner dannet av gylden finkornet sand omringet av tynne og innfødte planter, noen ganger eskortert av furuskog. Det dominerende elementet er solen synlig nesten til alle døgnets tider og under alle årstider. For klimaet på Costa de la Luz og Huelva finner du et typisk Atlanterhavsklima  med ca 300 soldager årlig.


 

Vannsportaktivister er viktig ved kysten, og det er også der du finner de høykvalitets golfbaner i flotte naturlige omgivelser.

De nærmeste flyplassene: Sevilla (105 km) og Faro, Portugal (114 km).

Finn mer informasjon on hva du kan gjøre med spaniaopplevelser.no i Huelva – Costa de la Luz. ( informasjon på engelsk)

Turer og utflukter i Huelva – Costa de la Luz  Huelva Tours and Excursiones

Sports og aktiviteter i Huelva – Costa de la Luz Huelva Sport and adventure