C/Milano Govinda, 35
41020 Sevilla, Spain
mobile: + 34 637 87 87 68
phone: +34 954 25 68 16

Cadiz

5 gode grunner for å reise til Cadiz – Jerez – Costa de la Luz:

  • Nær milelange finkornede strender
  • Spennende Spanske heste tradisjoner og historie
  • Verdenskjent vindistrikt
  • Gode hotell for kongresser  i innland og ved havet
  • Flotte golfbaner

Det finnes ikke mange steder i Spania som er så internasjonalt anerkjent som Jerez de la Frontera. Dette takket være sin vinproduksjon (Jerez eller Sherry) som historien forteller startet for mer en 3000 år siden. Jerez de la Frontera er en by som igjenspeiler mange av de karakteristiske egenskapene i Andalucia: Temperamentsfull flamenco, fruktige viner, tørre sherryviner, tradisjonelle bodegaer, stolte okser og atletiske hester.

Jerez har sin egen internasjonale flyplass og høyhastighetsjernbane som gjør det til et ideelt reisemål, ikke bare for incentiv grupper, men også for konferanser, takket være sin fantastiske hotellet infrastruktur og konferansesenter samt sin nærhet til Sevilla
Et obligatorisk stopp i Jerez er et besøke på en av de mange vingårder som produserer vin med ”dominacion de origen” fra Jerez-Xérès-Sherry og Manzanilla fra Sanlucar de Barrameda. Du finner moderne så vel som tradisjonelle bodegaer som fremhever unik arkitektur designet av Gustav Eiffel på  (“La Concha” Gonzalez Byass), og struktur med mer enn 4000 hesteskobuer på (Gran Bodega Domecq) kanskje de aller mest kjente.
En av de andre og meget attraktive tradisjonene i Jerez er hesteoppdrett og dressur.

Den Andalusiske skole for hestedressur( Andalucian School of Equestrian art) driver med opplæring av Andalusiske dressurryttere. Hvor du k
an se ”Hvordan de andalusiske hestene danser” Og på ”Fuente de
l Suero,”
Yeguada de la Cartuja” finner du Spanias største senter for oppdrett og forskning på den Andalusiske Cartuja hesten.

På våren pynter Jerez seg til fest og feirer sin årlige ”Horse Fair” med all sin prakt hvor hovedpersonene er hest og rytter sammen med deilig mat og drikke, flamencomusikk og ikke minst  fasjonable hestevogner og ryttere kledd i sine fineste drakter.

catedral_de_jerezJerez er ikke bare vin og hester her finner du verdifulle eksempler på religiøs og sivil arkitektur i den eldste delen av Jerez,  selve bykjernen har bevart sitt historisk kvartal som er erklært av historisk og kunstnerisk interesse og som er omgitt av gamle murer. Der finner du også lokale aristokratis
ke palasser som i dag er omgjort til blant annet bibliotek og museer.
olveraJerez ligger i Cadiz provinsen, her finner du et svært variert tilbudet for turister,fremragende gylne hvitkornede sandstrender langs hele Costa de la Luz-Cadiz kysten fra Gibraltar til Sanlucar de Barrameda, høye fjell hvor du finner pittoreske hvite landsbyer.

 

I Tarifa, finne du de beste værforholdene i hele Europa for surfing. Foruten fantastiske strender finner du også en vakker naturlig skjønnhet i naturparkene ved Cadiz bukten, Doñana, Europas største våtmarksområde, og Salt og myr parkene nær

Cadiz-Jerez

Barbate hvor du kan du kan nyte legendariske rideturer. Fart og spenning finn

er du på den velkjente GP racerbanen, eller hvorfor ikke nyte fantastiske golfbaner i naturskjønne omgivelserer. Her finner du også mange flotte idrettsanlegg for fotball trening med et ideelt klima året rundt.

langostinos-sanlucarDet gastronomiske tilbudet i Cadiz provinsen er basert på lokale råvarer. I tillegg til de utsøkte vinene er store deler av de typiske rettene basert på havets delikatesser fisk og skalldyr men også grønnsaker er en viktig del av gastronomien hvor på sommeren den kalde tomatsuppen ”gazpacho” er et fast innslag i en hver familie kosthold.

Foruten å drikke de fine vinene blir også mange spennende retter særlig sjømat tilberedt i sherry eller Jerez, men også flere innoverende varianter med Amontillado, Oloroso og Pedro Ximénez.

De nærmeste flyplasser: Jerez (11,6 km) Sevilla (100 km).

Finn mer informasjon om hva du kan gjøre i Cadiz  – Jerez – Costa de la Luz ( informasjon på engelsk)

Mat og vinturer til Cadiz / Jerez – Costa de la Luz Food & Wine Tours

Aktivitetetsferie i Cadiz – Costa de la Luz Adventure and activity tours

Heste aktiviteter i Cadiz og omegn Horse Tours

Turer og Utflukter til Cadiz – Costa de la Luz Cadiz – Tours and Excursion

Billig flyplasstransfer til Cadiz / Jerez – Costa de la Luz Cadiz airport transfer