C/Milano Govinda, 35
41020 Sevilla, Spain
mobile: + 34 637 87 87 68
phone: +34 954 25 68 16

Barcelona

5 gode grunner for å reise til Barcelona:

  • Perfekt blanding mellom det moderne og det tradisjonelle
  • Spennede kulturby
  • Middelhavet og Vindistrikter innen kort rekkevidde
  • Moderne hotellinfrastruktur
  • Gode flyforbindelser med Europa

Feiringen av OL i Barcelona i 1992 var avgjørende for utviklingen av denne storbyen, en blanding av tradisjon og modernitet. Du finner tegn i fra fremtid og fortid i dens gater og torg, med en utmerket infrastruktur som kombinerer arkitektur, kultur og et stort utvalg av fritidsaktiviteter. Barcelona er en av de viktigste konferansesentre i Europa og en av de mest fasjonable og lett tilgjengelig reisemål fra Europa, Asia og Amerika.

Barcelona er en moderne, kosmopolitisk by, som har arvet mange århundrer av historie. Sin geografiske beliggenhet og den åpne karakteren til sine innbyggerne er årsakene til at byen er blitt kulturelt beriket.  Den har en verdifull arkitektonisk og monumental arv, de mest praktfulle eksponenter som er dens gotiske og modernistiske bygninger. Fem av bygningene har blitt utpekt verdensarv monumenter.

Den Gotiske bydelen selve hjerte av Barcelona, Las Ramblas de vide avenyen ned mot havnen, og selve havnen Maremagnum,  er tre obligatoriske besøk og selve essensen av Barcelona. Her kan du nyte en spasertur i gater som er fylt med sjarm og vitalitet.

Andre viktige monumenter er Güell Parken, Gaudi’s spennende park, La Sagrada Familia,den imponerende men ennå uferdige katedralen, eksempler på den mest moderne arkitektur og en del av den fantastiske og kunstneriske arven fra den utmerkede arkitekten Gaudí, men du finner også verk av andre universelle kunstnere som Salvador Dalí, Miró og Picasso på ulike steder i Barcelonaprovinsen.

Barcelona er også nær den vinproduserende regionen Penedes hvor du finner Sant Sadurni d’Anoia og Villafranca de Penedes som de viktigste byene. Her finner du et stort utvalg av vingårder og bodegaer, alt fra den intime og familiedrevne bodega til de store og kanskje mest kjente bodegaer som Torres og Codorniu. Vinene som produseres er hvite, røde og roséviner men regionen er kanskje aller mest kjent som Cavaens hjemsted.

I Barcelona kan du nyte en moderne gastronomi men også typiske Katalansk retter som er basert hovedsakelig på regionale produkter, som tilpasser seg de forskjellige årstidene. Olivenolje, aromatiske urter, frukt og ferske produkter som fisk, kjøtt og grønnsaker er de viktigste essensene. På Boqueria markedet, på La Rambla, som er byens flaggskip innen ferskmat finner du bugnende og fargerike boder, med overflod av frukt, grønnsaker og fersk fisk som er fristende for alle.

Barcelona; byen som aldri sover … I Barcelona ved nattestid er mulighetene mange og utesteder for alle musikkstiler er representert. Alt fra elektronisk musikk, jazz og latinske rytmer for alle aldre. Barcelona tiltrekker seg verdens beste DJs som spiller den beste dansemusikken gjennom natten på diskotek rundt i byen.

Barcelona har et middelhavsklima, med milde vintre og varme somre. Det er en kystby og har over fire kilometer med strender og store områder av nærliggende skog. Selv om det er en stor by, er det lett å komme rundt på offentlig transport og til fots. Du kan nå ethvert punkt i byen med metro, buss og taxi.

De nærmeste flyplassene: Barcelona (13,9 km.) Eller Girona (90,6 km.).

Finn mer informasjon om hva du kan gjøre med Spaniaopplevelser.no i Barcelona:(Informasjon på engelsk)

Spennende ideer om hva du kan gjøre i  Barcelona  Things to do in Barcelona

Guidede turer og utflukter i Barcelona Barcelona tours

Mat og vin turer til Barclona  Food and wine tours in Barcelona

Bestill sightseeing turer i Barclona  Barcelona Sightseeing Tours

Finn billig flyplasstransfer i Barcelona  Barcelona airport transfer

 

 

Ulike distrikter  i Barcelona  Barcelona districts